Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011


ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ...ΥΛΙΚΑ...2φακελακια μαγια,μισο φλιτζανι τσαγιου χλιαρο νερο,2αυγα,μισο φλιτζανι τσαγιου αδιαλυτο γαλα εβαπορε,μισο φλιτζανι τσαγιου φρεσκο βουτυρο,2κροκους,μισο φλιτζανι τσαγιου ζαχαρη,1κοφτο κουταλακι τσαγιου αλατι και 6περιπου φλιτζανια τσαγιου σκληρο αλευρι...ΕΚΤΕΛΕΣΗ...δυαλυουμε τη μαγια με το νερο.ζεσταινουμε ελαφρα το γαλα,το βουτυρο,τη ζαχαρη και το αλατι και τα χτυπαμε για 1λεπτο με 2φλιτζανια αλευρι στο μιξερ.προσθετουμε τουσ κροκους και τ'αυγα.ριχνουμε το υπολοιπο αλευρι και με γαντζο συνεχιζουμε το χτυπημα.αλειφουμε τη ζυμη με βουτυρο και την αφηνουμε σκεπασμενη για μιαμιση περιπου ωρα ωσοτου διπλασιαστει,και την ξαναζυμωνουμε...ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ...παιρνουμε τη μιση ζυμη και την ανοιγουμε σε ορθογωνιο φυλλο με παχος 1εκ.το γεμιζουμε και το τυλιγουμε σε ρολο και ενωνουμε τις ακρες.το βαζουμε σε βουτυρωμενο ταψι και το αφεινουμε να διπλασιαστει σε ογκο αφου το χαραξουμε.το ψηνουμε σε μετριο φουρνο και οταν κρθωσει αν θελουμε ριχνουμε πανω ασπρο γλασο και κερασακια...ΤΡΙΦΥΛΛΙΑ...πλαθουμε την υπολοιπη ζυμη σε μπαλακια,τα βαζουμε στο ταψακι ενωμενα τρια-τρια μαζι και οτα διπλασιαστουν τα ψυνουμε σε μετριο φουρνο για 20 λεπτα περιπου.....