Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΚΡΕΜΜΥΔΟΣΟΥΠΑ <ΓΑΛΛΙΚΗ>...ΥΛΙΚΑ...1κρεμμυδι μεγαλο,1φετα ψωμι του τοστ,1φλιτζανι ζωμο λαχανικων,1κομματι κιτρινο τυρι σε μεγεθος ενος κουτιου σπιρτων,1κουταλακι ελαιολαδο,μισο κουταλακι αλευρι,αλατι και πιπερι...ΕΚΤΕΛΕΣΗ...κοβετε το κρεμμυδι σε λεπτες φετες.το σοταρετε σε αντικολλητικο τηγανι με ενα κουταλακι λαδι.στη συνεχεια προσθετετε το μισο κουταλακι αλευρι.τα ανακατευετε σε χαμηλη φωτια και ριχνετε και το φλιτζανι με το ζωμο λαχανικων.τα αφηνετε να σιγοβρασουν για 5λεπτα.σε μικρο αντικολλητικο ταψακι τοποθετειτε τη φετα ψωμιου του τοστ.κατοπιν ριχνετε απο πανω το ζωμο λαχανικων με το κρεμμυδι και το τριμμμενο τυρι αρεσκειας σας.το βαζετε σε φουρνο και το ψηνετε στους 200βαθμους μεχρι να ροδισει καλα.....

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΣΟΥΦΛΕ...ΥΛΙΚΑ...1πιατο βαθυ κουνουπιδι βραστο,1αυγο,2κουταλιες γαλα,50γραμ κιτρινο τυρι,1φετα ζαμπον,1κουταλακι βουτυρο,αλατι και πιπερι...ΕΚΤΕΛΕΣΗ...σε αλατισμενο νερο βραζετε το κουνουπιδι.χτυπατε το αυγο και κοβετε το ζαμπον σε μικρα κομματακια.στη συνεχεια τριβετε το τυρι.τοποθετειτε σε μικρο ταψακι το κουνουπιδι κομμενο σε μικρα τεμαχια και το περιχυνετε με το βουτυρο.ανακατευετε τα υπολοιπα υλικα,το ζαμπον,το τυρι,το γαλα,το αυγο και το ριχνετε στο ταψακι πανω στο κουνουπιδι.το ψηνετε στο φουρνο στους 180βαθμους για 40λεπτα περιπου μεχρι να ροδισει.....
ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ...ΥΛΙΚΑ...1κουτι τονος σε νερο,1πιατο βαθυ μαρουλι κομμενο,1κρεμμυδι,1κουταλια μαγιονεζα,λιγο μαιντανο και λιγο ανιθο ψιλοκομμενο,μισο λεμονι στιμμενο,λιγη καππαρη,αλατι και πιπερι...ΕΚΤΕΛΕΣΗ...ανακατευετε τον τονο με τα υπολοιπα υλικα,δηλαδη με το κομμενο κρεμμυδι,τη μαγιονεζα,το μαιντανο,τον ανηθο,την καππαρη,το χυμο λεμονιου,το αλατι και το πιπερι.βαζετε το μαρουλι σε μια σαλατιερα και το σκεπαζετε με το μειγμα του τονου.....