Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΣΟΣ ΡΟΚΦΟΡ...ΥΛΙΚΑ...1φλιτζανι σπανακι φρεσκο,λιγη ροκα,1καρδια μαρουλιου,1φλιτζανι τσαγιου ραδικια ημερα,1κουταλακι του γλυκου τυρι ροκφορ,1κουταλακι μαιντανο ψιλοκομμενο,1μπολ παγωτου μανιταρια φρεσκα,χυμο απο μισο λεμονι,1κουταλακι ελαιολαδο,αλατι και πιπερι...ΕΚΤΕΛΕΣΗ...καθαριζετε και πλενετε καλα τα χορταρικα,δηλαδη το σπανακι,τα ραδικια,τη ροκα και το μαρουλι.τα ψιλοκοβετε και τα τοποθετειτε σε μια μικρη σαλατιερα.κοβετε τα μανιταρια σε λεπτες φετες.ετοιμαζετε τη σος.λιωνετε το τuρι και στη συνεχεια το χτυπατε με το χυμο λεμονιου,το λαδι και το μαιντανο.περιχυνετε τη σαλατα με τη σος και την σερβιρετε.....

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ...ΥΛΙΚΑ...1μεριδα στηθος κοτοπουλο,1γιαουρτι στραγγισμενο,μιση πιπερια πρασινη,λιγο σελινο πσιλοκομμενο,1κουταλακι ελαιολαδο,μισο κουταλακι του γλυκου καρι σε σκονη και λιγο αλατι...ΕΚΤΕΛΕΣΗ...σε αλατισμενο νερο βραζετε το κοτοπουλο.στη συνεχεια το κοβετε σε μικρα κομματακια.ανακατευετε τα υπολοιπα υλικα,δηλαδη το γιαουρτι με το καρι,το λαδι,το σελινο και την κομμενη πιπερια.αναμειγνυετε το κοτοπουλο με το μειγμα του γιαουρτιου και το αφηνετε στο ψυγειο μεχρι να το σερβιρετε.....
ΡΥΖΟΤΟ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ...ΥΛΙΚΑ...μιση κουπα λαδι,2σκελιδες σκορδο σε φετακια,μισο κιλο καλαμαρια κομμενα σε λεπτα φετακια,250γρ.μανιταρια κομμενα σε λεπτα φετακια,1κοθπα ζωμο κρεατος,δυομισι κουπες νερο ζεστο,2κουπεσ ριζυ για πιλαφι,λιγο αλατι και λιγο πιπερι...ΕΚΤΕΛΕΣΗ...βαλτε το λαδι σε κατσαρολα και σοταρετε το σκορδο,ωσπου να ροδισει.βγαλτε το και πεταξτε το.ριξτε μεσα στο λαδι τα καλαμαρια και τα μανιταρια κι ανακατεψτε επανω σε δυνατη φωτια,να εξατμιστουν τα υγρα και να μεινει σχεδον μονο το λαδι.ριξτε το ζωμο κρεατος,το νερο,αλατι και πιπερι κι οταν αρχισει να βραζει,ριξτε το ρυζι.ανακατεψτε,σκεπαστε και σιγοβραστε,ωσπου να μαλακωσει το ρυζι και να πιει ολλο το νερο,20λεπτα περιπου.αδειαστε το σε φορμα και πατιστε το,να παρει καλα το σχημα της φορμας.βαλτε το στο ψυγειο σκεπασμενο και ζεστανετε το στο φουρνο μεσα στη φορμα,λιγο πριν το σερβιρετε.αναποδογυριστε το σε πιατελα και περιτριγυριστε το με γαριδες βρασμενες και διαφορα φρεσκα λαχανικα.στολιστε το με δεματακια απο λωριδες καροτου δεμενεσ με ζεματισμενα φυλλα κρεμμυδιων.....

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2009

SALATA ME KOUNOUPIDI KAI MANITARIA...YLIKA...1megalo kounoupidi,1flutzani manitaria freska,1koutalia maidano psilokommeno,1koutalaki moustarda,1koutalaki elaiolado,xumo misou lemoniou,alati kai piperi...EKTELESH...se alatismeno nero brazete prosektika to kounoupidi.sth sunexeia katharizete kai kobete ta manitaria.ta brazete ligo kai auta se alatismeno nero kai katopin ta stragizete.etoimazete th sos anakateuontas th moustarda,to ladi,to xumo lemoniou,to maidano,to alati kai to piperi.topotheteite se salatiera to kounoupidi xwrismeno se mikra kommatia,rixnete apo panw ta manitaria kai telos ta perixunete me th sos.....