Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009

ΡΥΖΟΤΟ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ...ΥΛΙΚΑ...μιση κουπα λαδι,2σκελιδες σκορδο σε φετακια,μισο κιλο καλαμαρια κομμενα σε λεπτα φετακια,250γρ.μανιταρια κομμενα σε λεπτα φετακια,1κοθπα ζωμο κρεατος,δυομισι κουπες νερο ζεστο,2κουπεσ ριζυ για πιλαφι,λιγο αλατι και λιγο πιπερι...ΕΚΤΕΛΕΣΗ...βαλτε το λαδι σε κατσαρολα και σοταρετε το σκορδο,ωσπου να ροδισει.βγαλτε το και πεταξτε το.ριξτε μεσα στο λαδι τα καλαμαρια και τα μανιταρια κι ανακατεψτε επανω σε δυνατη φωτια,να εξατμιστουν τα υγρα και να μεινει σχεδον μονο το λαδι.ριξτε το ζωμο κρεατος,το νερο,αλατι και πιπερι κι οταν αρχισει να βραζει,ριξτε το ρυζι.ανακατεψτε,σκεπαστε και σιγοβραστε,ωσπου να μαλακωσει το ρυζι και να πιει ολλο το νερο,20λεπτα περιπου.αδειαστε το σε φορμα και πατιστε το,να παρει καλα το σχημα της φορμας.βαλτε το στο ψυγειο σκεπασμενο και ζεστανετε το στο φουρνο μεσα στη φορμα,λιγο πριν το σερβιρετε.αναποδογυριστε το σε πιατελα και περιτριγυριστε το με γαριδες βρασμενες και διαφορα φρεσκα λαχανικα.στολιστε το με δεματακια απο λωριδες καροτου δεμενεσ με ζεματισμενα φυλλα κρεμμυδιων.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου