Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010
PIKANTIKES KOTOMPOUKIES GIA THN PAREOULA SAS!!Epiasan ta prwta krya...kryo kairos gia dyo leei o laos:)))emeis leme kryo kairos gia pareoula sto spiti.de xreiazete omws na parageilete faghto ap exw ftiaxte nostimes kotompoukies me mpaxarika kai apolafste tes me to krasaki kai thn pareoula sas!!!YLIKA:10 kommatakia kotopoulo(apo mikra mpoutakia,stithos kai fterouges)1/2 kout.soupas kary,1/2 kout.tou glykou tsaivs(chives)h aliws(sxoinopraso).1/2 kout tou glykou xero estragon,1/2 kout.tou glykou xero dyosmo,1/2 tou glykou maintano,1/2 kout tou glykou piperi cayenne(kokkino).1 avgo,2 skelides trimmeno,1 koupa alevri gia oles tis xrhseis,alati,piperi kai elaiolado gia to thganisma..EKTELESH:..s ena megalo mpol rixte ola ta mpaxarika kai ta myrwdika,prostheste to avgo kai 2 koutalies ths soupas nero.anameixte kala kai prostheste to alevri kai to kotolpoulo,anamixte mexri to kotopoulo na kalufthei kala apo to yliko prosexontas na mhn einai poly ygro oute sfixto sa krousta(an xreiaste prostheste ligo nero h ligo alevri antistrofa. se ena vathy thgani h se katsarola valte arketo ladi na kapsei poly kala valte liga kommatia kotopoulo mesa skepaste to skevos kai afhste na thganistoun peripou 7-8 lepta ,xeskepaste kai gyriste to kotopoilo afhnontas xeskepasto alla 7 lepta,etso wste ki apo tis dyo plevres na exei xrysafenia krousta.vgalte ta se xarti kouzinas kai synexiste me ta ypoloipa kommatia pali liga liga(mhn vazete polla mazi giati de tha pshthoun swsta).servirete zesta h krya kai synodepste me saltsa giaourtiou h mparmpekiou.
Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010
ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΛΙΚΕΡ(ΕΥΚΟΛΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ)!!!!!2 φυλλα ζελατινης
10 μπισκοτα για τιραμισου
3 κ σ λεμονι
6 κσ λικερ λεμονι
150 γρ creme fraishe
100 γρ ζαχαρη
250 γρ γιαουρτι
ΥΛΙΚΑ΄250 γρ σαντιγι¨,
σκονη κακαο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
λιωνουμε τη ζελατινη σε νερο .
βαζουμε στην βαση μιας τετραγωνης φορμας τα μπισκοτα.
αναμειγνυουμε το χυμο με το λικερ και 2 κ σ νερο και περιχυνουμε τα μπισκοτα .
χτυπαμε με το μιξερ την creme fraiche τα 100 γρ ζαχαρη κ τα 250 γρ γιαουρτι για περιπου 5 λεπτα προσθετουμε την σαντιγι κ την ζελατινη
ριχνουμε το μιγμα πανω στα μπισκοτα και αφηνουμε 3 ωρες στο ψυγειο.μετα πασπαλιστε με κακαο σκονη ολη την επιφανεια γαρνιρουμε με ασπρη σοκολατα !!
10 μπισκοτα για τιραμισου
3 κ σ λεμονι
6 κσ λικερ λεμονι
150 γρ creme fraishe
100 γρ ζαχαρη
250 γρ γιαουρτι
ΥΛΙΚΑ΄250 γρ σαντιγι¨,
σκονη κακαο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
λιωνουμε τη ζελατινη σε νερο .
βαζουμε στην βαση μιας τετραγωνης φορμας τα μπισκοτα.
αναμειγνυουμε το χυμο με το λικερ και 2 κ σ νερο και περιχυνουμε τα μπισκοτα .
χτυπαμε με το μιξερ την creme fraiche τα 100 γρ ζαχαρη κ τα 250 γρ γιαουρτι για περιπου 5 λεπτα προσθετουμε την σαντιγι κ την ζελατινη
ριχνουμε το μιγμα πανω στα μπισκοτα και αφηνουμε 3 ωρες στο ψυγειο.μετα πασπαλιστε με κακαο σκονη ολη την επιφανεια γαρνιρουμε με ασπρη σοκολατα !!
ΤΡΑΧΑΝΟΠΙΤΑ ΗΠΕΙΡΟΥ...ΥΛΙΚΑ
1 ποτηρι τραχανα
5 ποτηρια νερο
1\2 περιπου φετα
...6 αυγα
φυλλο κρουστας
πιπερι
καθολου αλατι αν η φετα ειναι αλμυρη ,αν δεν ειναι λιγο
1 ποτηρι γαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ...
βαζουμε το τραχανα 1 ποτηρι με το νερο σε μετρια θερμοκρασια και τον βραζουμε ωσπου να πιει το νερο σκετο χωρις τιποτα αλλο αν σωθει το νερο κ δεν εχει βρασει προσθεστε ζεστο.σ ενα μπολ θρυματιζουμε την φετα με καθαρα χερια η με ενα πιρουνι ,ριχνουμε και τα αυγα ,κ τον τραχανα που εχει βρασει [να τον βρασετε ωσπου να πιει ολο το νερο]λιγο πιπερι ,αν η φετα επαναλαμβανω δεν ειναι αλμυρη προσθεστε λιγο αλατι.στρωνετε στο ταψι 3 φυλλα τα οποια θα τα λαδωνετε με το πινελακι η με την χουφτα ενα ενα ,ριχνετε το μιγμα του τραχανα οχι ολο μια λεπτη στρωση,ξαναβαζετε 3 φυλλα τα οποια παλι ενα ενα λαδωνετε παλι τραχανα τον υπολοιπο και απο πανω τα υπολοιπα φυλλα αν σας παιρνει ο χωρος του ταψιου ξανακαντε το ιδιο.την κλεινετε καλα στις ακρες την χαραζετε κ τις βαζετε λαδι σε ολη την επιφανεια αφου την χαρακωσετε ελαφρα .την ψηνετε σε μετριο προθερμασμενο φουρνο και μολις παιρνει να ροδισει την βγαζετε και ριχνετε το ενα ποτηρι γαλα απο πανω και ξαναψηνετε να το πιει ολο και να χρυσαφισει ..καλη επιτυχια και καλη ορεξη ,εχει πολυ ωραια γευση!!
1 ποτηρι τραχανα
5 ποτηρια νερο
1\2 περιπου φετα
...6 αυγα
φυλλο κρουστας
πιπερι
καθολου αλατι αν η φετα ειναι αλμυρη ,αν δεν ειναι λιγο
1 ποτηρι γαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ...
βαζουμε το τραχανα 1 ποτηρι με το νερο σε μετρια θερμοκρασια και τον βραζουμε ωσπου να πιει το νερο σκετο χωρις τιποτα αλλο αν σωθει το νερο κ δεν εχει βρασει προσθεστε ζεστο.σ ενα μπολ θρυματιζουμε την φετα με καθαρα χερια η με ενα πιρουνι ,ριχνουμε και τα αυγα ,κ τον τραχανα που εχει βρασει [να τον βρασετε ωσπου να πιει ολο το νερο]λιγο πιπερι ,αν η φετα επαναλαμβανω δεν ειναι αλμυρη προσθεστε λιγο αλατι.στρωνετε στο ταψι 3 φυλλα τα οποια θα τα λαδωνετε με το πινελακι η με την χουφτα ενα ενα ,ριχνετε το μιγμα του τραχανα οχι ολο μια λεπτη στρωση,ξαναβαζετε 3 φυλλα τα οποια παλι ενα ενα λαδωνετε παλι τραχανα τον υπολοιπο και απο πανω τα υπολοιπα φυλλα αν σας παιρνει ο χωρος του ταψιου ξανακαντε το ιδιο.την κλεινετε καλα στις ακρες την χαραζετε κ τις βαζετε λαδι σε ολη την επιφανεια αφου την χαρακωσετε ελαφρα .την ψηνετε σε μετριο προθερμασμενο φουρνο και μολις παιρνει να ροδισει την βγαζετε και ριχνετε το ενα ποτηρι γαλα απο πανω και ξαναψηνετε να το πιει ολο και να χρυσαφισει ..καλη επιτυχια και καλη ορεξη ,εχει πολυ ωραια γευση!!
MPISKOTAKIA ME KORN FLAKES KAI MAVRH ZAXARH...
ΥΛΙΚΑ...
100 γρ φρουτα αποξηραμενα
4 κ σ χυμο μηλου
5 κ σ κορν φλεικς
...100 γρ αμυγδαλα τριμμενα
1 κσ μαυρη ζαχαρη
2 κουτ σ μελι
1 κροκο αβγου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ψιλοκοβουμε τα φρουτα και τα περιχυνουμε με το χυμο μηλου.
τσιγαριζουμε χωρις λαδι την ζαχαρη,τα αμυγδαλα,κ τα κορν φλεικς.
αναμειγνυουμε το μελι με τον κροκο και τα ανακατευουμε με ολα τα υπολοιπα υλικα
ριχνουμε κουταλιτσες κουταλιτσες σ ενα ταψι και ψηνουμε για 10 λεπτα σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμους!! αν θελετε περισσοτερα καντε διπλη -τριπλη δοση ..ειναι ωραια πολυ!!!
ΥΛΙΚΑ...
100 γρ φρουτα αποξηραμενα
4 κ σ χυμο μηλου
5 κ σ κορν φλεικς
...100 γρ αμυγδαλα τριμμενα
1 κσ μαυρη ζαχαρη
2 κουτ σ μελι
1 κροκο αβγου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ψιλοκοβουμε τα φρουτα και τα περιχυνουμε με το χυμο μηλου.
τσιγαριζουμε χωρις λαδι την ζαχαρη,τα αμυγδαλα,κ τα κορν φλεικς.
αναμειγνυουμε το μελι με τον κροκο και τα ανακατευουμε με ολα τα υπολοιπα υλικα
ριχνουμε κουταλιτσες κουταλιτσες σ ενα ταψι και ψηνουμε για 10 λεπτα σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμους!! αν θελετε περισσοτερα καντε διπλη -τριπλη δοση ..ειναι ωραια πολυ!!!
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)