Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2010

ΤΡΑΧΑΝΟΠΙΤΑ ΗΠΕΙΡΟΥ...ΥΛΙΚΑ
1 ποτηρι τραχανα
5 ποτηρια νερο
1\2 περιπου φετα
...6 αυγα
φυλλο κρουστας
πιπερι
καθολου αλατι αν η φετα ειναι αλμυρη ,αν δεν ειναι λιγο
1 ποτηρι γαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ...
βαζουμε το τραχανα 1 ποτηρι με το νερο σε μετρια θερμοκρασια και τον βραζουμε ωσπου να πιει το νερο σκετο χωρις τιποτα αλλο αν σωθει το νερο κ δεν εχει βρασει προσθεστε ζεστο.σ ενα μπολ θρυματιζουμε την φετα με καθαρα χερια η με ενα πιρουνι ,ριχνουμε και τα αυγα ,κ τον τραχανα που εχει βρασει [να τον βρασετε ωσπου να πιει ολο το νερο]λιγο πιπερι ,αν η φετα επαναλαμβανω δεν ειναι αλμυρη προσθεστε λιγο αλατι.στρωνετε στο ταψι 3 φυλλα τα οποια θα τα λαδωνετε με το πινελακι η με την χουφτα ενα ενα ,ριχνετε το μιγμα του τραχανα οχι ολο μια λεπτη στρωση,ξαναβαζετε 3 φυλλα τα οποια παλι ενα ενα λαδωνετε παλι τραχανα τον υπολοιπο και απο πανω τα υπολοιπα φυλλα αν σας παιρνει ο χωρος του ταψιου ξανακαντε το ιδιο.την κλεινετε καλα στις ακρες την χαραζετε κ τις βαζετε λαδι σε ολη την επιφανεια αφου την χαρακωσετε ελαφρα .την ψηνετε σε μετριο προθερμασμενο φουρνο και μολις παιρνει να ροδισει την βγαζετε και ριχνετε το ενα ποτηρι γαλα απο πανω και ξαναψηνετε να το πιει ολο και να χρυσαφισει ..καλη επιτυχια και καλη ορεξη ,εχει πολυ ωραια γευση!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου