Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2010

ΒΑΡΒΑΡΑ Η ΒΑΡΒΑΡΙΤΣΑ...Τα Βαρβαρα τα μοιραζουν την ημερα της αγιας Βαρβαρας(4 Δεκεμβριου)...ΥΛΙΚΑ...¨500γρ σιταρι,200γρ σταφιδες,1κουπα ζαχαρη,4 κουταλιες της σουπας νισιστες,150γρ σουσαμι,250γρ καρυδια,250γρ αμυγδαλα ασπρισμενα και λιγη κανελα...ΕΚΤΕΛΕΣΗ...¨Πλενουμε το σταρι απο την προιγουμενη μερα και το βαζουμε σε μια κατσαρολα μαζι με 2,5 λιτρα νερο,το πρωι βαζουμε την κατσαρολα στη φωτια και βραζουμε το σταρι μεχρι ν αρχισει να κανει χυλο.Σουρωνουμε σ ενα μεγαλο μπωλ και μετραμε 7 κουπες χυλο και μια κουπα σουρωμενο σταρι,βαζουμε σε κατσαρολα το χυλο που μετρησαμε προσθετουμε το σταρι και βαζουμε στη φωτια,μολισ παρουν μια βραση κατεβαζουμε την κατσαρολα απο τη φωτια και ριχνουμε μεσα το νισιστε τον οποιο εχουμε δυαλισει σε μιση κουπα κρυο νερο.ξαναβαζουμε την κατσαρολα στη φωτια και προσθετουμε τη ζαχαρη,τισ σταφιδες τα καρυδια χοντροκομμενα και τα αμυγδαλα και τελος το μισο σουσαμι.Ανακατευουμε συνεχεια να μην κολησει και μολις αρχισει να δενει (προσοχη μην πηξει πολυ)κατεβαζουμε απο τη φωτια και σερβιρουμε σε μπωλακια,αφου κρυωσει λιγο πασπαλιζουμε με κανελα και το υπολοιπο σουσαμι και λιγο τριμμενο καρυδι.(Τα βαρβαρα τα μοιραζουν κατατην παραδοση σε 3 σπιτια τουλαχιστον την ημερα της Αγιας Βαρβαρας για να προστατευει τα παιδια απο τις αρρωστιες)....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου