Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Κουλουράκια λαδιού


Υλικά

-1 1/2 κούπα λάδι
-3/4 κούπας ζάχαρη
-3/4 κούπας ζεστό νερό
-1/2 κουταλάκι σόδα
-1 κουταλάκι κανέλα
-1 κουταλάκι γαρύφαλλο
-2 κουταλάκια baking powder
-1 ρακοπότηρο ρακί ή κονιάκ
-6 κούπες αλεύρι
-σουσάμι

Προετοιμασία

Σ’ ένα μπολ βάζουμε το λάδι με την ζάχαρη και το ζεστό νερό και τα ανακατεύουμε για να λιώσει η ζάχαρη. Μέσα στην ρακί ρίχνουμε την σόδα για να διαλύσει και το ρίχνουμε και αυτό. Βάζουμε και την κανέλα, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε ρίχνοντας σταδιακά και το αλεύρι. Προσέχουμε όμως το ζυμάρι να μην γίνει πολύ σφικτό.Η ζύμη μας είναι έτοιμη για να την πλάσουμε σε ότι σχήμα θέλουμε.Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τα φορμάικα που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Έπειτα τα βουτάμε με το χέρι μας σ΄ένα μπολ με νερό (για να κολλήσει το σουσάμι) και έπειτα από το σουσάμι. Τα βάζουμε σ’ ένα ταψί αφού το έχουμε λαδώσει ή έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνου στους 18Οο C για 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου