Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011
Κουλουράκια κανέλας
Υλικά
-1 κιλό αλεύρι
-1 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
-1 ποτήρι γάλα χλιαρό
-1 ποτήρι ζάχαρη
-2 κουταλάκια κανέλα
-1 κουταλάκι γαρύφαλλο κοπανισμένο
-1 κουταλάκι σόδα
-σουσάμι
Προετοιμασία
Ρίχνουμε το λάδι και την ζάχαρη τα ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε την σόδα διαλυμένη στο γάλα, το γαρύφαλλο την κανέλα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει η ζύμη τέτοια ώστε να μην κολλάει στα χέρια μας. Και τώρα ώρα για παιχνίδι. Μπορούμε να κάνουμε ότι σχήματα θέλουμε όπως κουλουράκια πλεξουδίτσες αστεράκια κ.α αρκεί φυσικά να μην είναι πολύ χοντρά. Έπειτα τα βουτάμε με το χέρι μας σ΄ένα μπολ με νερό (για να κολλήσει το σουσάμι) και έπειτα από το σουσάμι. Μπορούμε φυσικά εάν δεν προτιμάμε το σουσάμι να μην τους βάλουμε. Τα βάζουμε σ’ ένα ταψί αφού το έχουμε λαδώσει ή έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνου στους 18Ο C για 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
19
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου