Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

Κέικ Λεβάντας και Κύμινου με Γλάσο σοκολάτας για την αγάπη.




Για το κέικ
3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο, κοσκινισμένο
1 / 2 κ.γλ. αλάτι
1 φλ. γάλα
1 φλ. στραγγιστό γιαούρτι, πλήρες
1 – 1 1 / 2 φλ. ζάχαρη
6 μεγάλα αυγά
2 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού (2 λεμόνια)
1 κ.σ. φρέσκα άνθη λεβάντας ή 1 κ.σ. αποξηραμένη μαγειρική λεβάντα
1 1 / 2 κ.γλ. κύμινο σε σκόνη
1 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Για το γλάσο
300 γρ. Fairtrade πικρή μαύρη σοκολάτα, σε κομμάτια
1 / 4 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (με ελαφριά γεύση)
1 / 3 φλ. ζάχαρη

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Λαδώστε ελαφρά και πασπαλίσετε με αλεύρι ένα στρογγυλό ταψάκι ή μια φόρμα με αποσπώμενο πυθμένα.

Σε ένα μπολ χτυπήστε καλά τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο.

Προσθέστε τα αυγά χτυπώντας καλά, μέχρι να έχετε ένα παχύρρευστο μίγμα.
Προσθέστε το γιαούρτι, το γάλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το κύμινο, το αλάτι και τη λεβάντα. Σιγά-σιγά προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς.

Μεταφέρετε το μίγμα στο ταψί και ψήστε για 50-60 λεπτά.

Βγάλτε το κέικ από το φούρνο και αφήστε το στην άκρη για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, βγάλτε το από το ταψί και τοποθετήστε το επάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει.
Μετά , τοποθετήστε το προσεκτικά σε μια πιατέλα.

Για το γλάσο, λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Βγάλτε από τη φωτιά και ανακατέψτε προσεκτικά το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει για 10 λεπτά, έτσι ώστε να μην είναι πολύ ζεστό αλλά να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.

Απλώστε το γλάσο πάνω στο κέικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου