Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

Κουλουράκια τηγανιού


Υλικά

-1 κιλό αλεύρι
-3 φλιτζάνια νερό χλιαρό
-1 φλιτζάνι λάδι
-2 φακελάκια μαγιά
-1 ποτηράκι ρακί
-Χυμό από 2 πορτοκάλια
-Ξύσμα από τα 2 πορτοκάλια
-μαύρο σουσάμι όσο θέλουμε
-λίγο αλάτι

Προετοιμασία

Σ΄ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά μας εκτός από το αλεύρι και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και το αλεύρι σταδιακά προσέχοντας να μην γίνει η ζύμη σφικτή. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ανέβει για 1/2 ώρα. Kατόπιν πλάθουμε κουλουράκια και τα σκεπάζουμε πάλι για 1/2 ώρα για να ανέβουν (μην παιδευτείτε πολύ να τους δώσετε τέλειο σχήμα γιατί θα φουσκώσουν και κατά την διάρκεια του τηγανίσματος). Όταν είναι έτοιμα βάζουμε σένα βαθύ τηγάνι μπόλικο ελαιόλαδο να κάψει για να ψήσουμε τα κουλουράκια. Όταν ροδοκοκκινίσουν από την μία πλευρά τα γυρνάμε και από την άλλη. Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό ρολό κουζίνας. Τα σερβίρουμε περιχυμένα με μπόλικο μέλι σουσάμι και κανέλα. Το καλό μ’ αυτά τα κουλουράκια είναι ότι τρώγονται όλες τις ώρες είτε σαν γλυκό είτε σαν αλμυρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου